Terug naar overzicht

Archiware web en 3D design

Ondernemers Merwede

vrijdag 12 juli 2013

Vraag hem naar de kern van zijn bedrijf Archiware en Bas Kwaaitaal roept naast web en 3D design direct ‘nieuwe dingen ontwikkelen’. Sinds maart 2013 doet Kwaaitaal dat samen met zijn collega Raymond Bas vanuit een nieuwe bedrijfsruimte in Vechtclub XL aan de Europalaan. ‘Wij leveren hoogstaand maatwerk voor specifieke projecten’, stelt Kwaaitaal. ‘De website voor Meer Merwede is daarvan slechts een voorbeeld.’ Wie het portfolio van Archiware doorneemt komt inderdaad prachtige ontwerpen tegen. 

Bekend in Utrecht?
Is Archiware bekend onder Utrechters? Altijd een leuke vraag. Kwaaitaal: ‘Al weer even terug maakten wij de website en de 3D visuals voor Het Bolwerk, het appartementencomplex aan het Servaas Bolwerk naar een ontwerp van AWG Architecten uit Antwerpen. Het complex werd gebouwd op de locatie waar voorheen een Duitse bunker lag en is in 2006 opgeleverd. Het is bij veel Utrechters bekend vanwege het tijdloze en transparante ontwerp. De technieken waarmee wij destijds werkten zijn inmiddels al lang en breed achterhaald. Momenteel werken wij, met geavanceerdere technieken, onder andere aan de website van Bikepark Utrecht, net buiten de stad langs de A2.

Specialisatie
Tot ongeveer 5 jaar terug specialiseerde Archiware zich voornamelijk in web- en 3D design op het gebied van vastgoed en architectuur. ‘Dat is vanzelf zo gegroeid’, licht Kwaaitaal toe. ‘Ik heb mijn afstudeerproject aan de HTS over Virtual Architecture in 1995 gepresenteerd in de vorm van een website. Na mijn studie werkte ik vervolgens bij verschillende architectenbureaus als web en 3D specialist. Dat stond toen nog in de kinderschoenen. In 1997 ben ik met Archiware begonnen vanuit een werkruimte bij mijn woning in de binnenstad van Utrecht.’ Als voorbeeld van 3D ontwerp wijst Kwaaitaal op Duynzoomtexel.nl, waarbij voor 6 exclusieve buitenverblijven aan de bosrand bij De Koog prachtige impressies en animaties werden gemaakt.

Horizon verbreden
Web developer Raymond Bas is ongeveer 6 jaar terug als stagiaire aangeschoven bij Archiware en sindsdien gebleven. Kwaaitaal: ‘Inmiddels werken wij samen ook voor andere bedrijven aan uiteenlopende projecten. Een recent project is Whatifwechange.org, een geweldig initiatief van IUCN en de Loeflabb Foundation  rond eco restauration projecten (het herstel van natuur) over de gehele wereld. Onze betrokkenheid bij dit project behelst méér dan alleen het bouwen van de website. Wij verzorgden ook het artwork en de mobiele toepassingen en zijn bijzonder trots op het resultaat.’

Creatieve interactie
Sinds september 2012 is Archiware gevestigd in Vechtclub XL. De werkruimte in de binnenstad werd vanwege gezinsuitbreiding bij de bovengelegen woning van Kwaaitaal getrokken. Door een bevriende architect werd hij gewezen op Vechtclub XL, een creatieve hotspot waar heel wat disciplines samenkomen. Dat leidt automatisch tot interactie. Zo vond Kwaaitaal in de Facebookgroep van Vechtclub een oproep van Emilie Vlieger, initiatiefnemer van Meer Merwede. ‘Zij was op zoek naar een ‘websitebouwer’ voor haar project, die binnen Merwede is gevestigd. Ik heb contact met haar opgenomen en daarmee werd de basis gelegd voor MeerMerwede.nl.

Archiware | Europalaan 2B | 3526KS Utrecht | info@archiware.nl | T 030 – 231 83 84