Terug naar overzicht

Nieuw in Merwede: De Klub gastronomie – patisserie – bar

Erop uit Merwede

woensdag 16 juli 2014

Eten zoals eten bedoeld is: kwalitatief hoogstaand, vanuit een vanzelfsprekende gastvrijheid en in een werkelijk prachtig decor. Met de recente opening van De Klub in Vechtclub XL is niet alleen Merwede, maar ook Utrecht weer een culinaire hotspot rijker. Een artikel over de totstandkoming van een bijzonder restaurant en de dromen van de drie eigenaren. ‘Wij gaan hier een klein paradijs maken!’ 

Wens in vervulling
Het is officieel! De Klub gaat zich vestigen in de @vechtclubxl! Contract is getekend! Champagne is al op!’ Met dat bericht op Twitter kondigde De Klub begin april dit jaar haar komst naar Merwede aan. Daarmee krijgt het gebied weer een nieuwe gebruiker en wat voor één. De Klub is het restaurant en cateringbedrijf van Lisa Meijntjes (kok en patissier), Jasper Kaan (chef-kok) en Joost Vermeulen (barista). Al jaren organiseren zij publiekscatering voor allerlei festivals en evenementen. Hun wens om in 2014 de deuren van hun eigen restaurant te openen ging op 7 juli in vervulling in broedplaats Vechtclub XL.

Prima formule
Een moderne maar tijdloze bistro met een kleine kaart waar je voor een goede prijs waanzinnig lekker eet en drinkt. Dát is de formule die Lisa, Jasper en Joost willen neerzetten met De Klub. En vooral goede, maar daarnaast ook gelijke kwaliteit of je nu praat over voor-, hoofd- of nagerecht, wijn, bier of koffie. Dat plaatje klopt volgens hen niet altijd helemaal als je ergens gaat eten. De professionaliteit zowel als het enthousiasme spatten er dan ook vanaf, blijkt al bij een eerste ontmoeting met de drie gedreven eigenaren. Daarbij kregen wij een open verhaal over de totstandkoming en de toekomstdromen.

Eigen locatie
Alles begint met een droom! Zo ook De Klub, ontstaan uit een kennismaking van drie werknemers bij de Utrechtse vestiging van De Bakkerswinkel. Met ontbijt, lunch en high-tea op zich al een bijzondere formule zagen Lisa, Joost en Jasper toegevoegde waarde in een stand op festival De Beschaving van waaruit als vanzelf het eigen concept ‘ontbijtcatering’ ontstond. Van het één kwam het ander en binnen afzienbare tijd waren zij te vinden op het Bevrijdingsfestival en Best Kept Secret. Voor september staat Into the Great Wide Open op het programma en tussen de bedrijven door werkten zij de afgelopen maanden aan de realisatie van hun droom, een eigen locatie!

Onverwacht telefoontje
De weg naar een eigen locatie was er één van bijzondere ontmoetingen en samenwerkingen. Eenmaal besloten zich gedrieën volledig te richten op en in te zetten voor de realisatie van De Klub – de naam was al bedacht – kwam er een onverwacht telefoontje vanuit Vechtclub XL. Zelf al enige tijd op zoek naar een geschikte horeca-partner voor de broedplaats en via via getipt over de plannen van Lisa, Joost en Jasper leek een kennismaking bijna vanzelfsprekend. Al tijdens die kennismaking sloeg de vonk over en bleek er meer dan voldoende basis voor wat snel uitgroeide tot een solide samenwerking. Financieel gesteund door familie, vrienden en bierbrouwer Gulpener kon de realisatie van start.

Gevoel voor detail
Geheel volgens de gebruiken van Vechtclub XL, die samenwerking tussen huurders stimuleert en initieert, kwam VOID interieurarchitectuur in beeld die een prachtig interieurplan maakte, dat volledig aansloot bij de al bestaande ideeën van Lisa, Joost en Jasper. Joost, die de bouw zelf begeleidde, is ook over de uitvoerende werkzaamheden door Stortplaats van Dromen, JA iNdus, Krijnen Installatietechniek en tegelzettersbedrijf Oostbörg enorm tevreden. Het heeft geleid tot een prachtig resultaat met een eigentijdse uitstraling en veel gevoel voor detail. De link met Vechtclub XL is verder terug te vinden in het koffieservies van Suzan Becking en de door Globe4D 3D geprinte schoteltjes waarop de rekening wordt aangeboden.

Nog zat te dromen
Zo net na de opening zijn Lisa, Joost en Jasper al zeer tevreden over de ‘buzz’ die in korte tijd rond De Klub is ontstaan, mede gegenereerd door Eva Leffef van tot en met: online concept en realisatie. Met haar bureau zelf ook in Vechtclub XL gevestigd biedt zij ondersteuning op het gebied van pr en communicatie. Ook de aanloop tot nu toe stemt enthousiast en is hoopgevend voor de toekomst. En rond die toekomst blijken er nog veel dromen die gerealiseerd kunnen worden, te beginnen met een terras en een eigen tuin. Ook rond een stadspark/-boerderijachtige buitenlocatie leven ideeën, vertelt Jasper, maar de weg daar naar toe is afhankelijk van bestemmingswijzigingen en/of vergunningen. 

Merwede en meer
De link met creatieven binnen Vechtclub XL en andere jonge ondernemers op het voormalige OPG-terrein is al gelegd en levert niet alleen dagelijkse bezoekers, maar ook unieke samenwerkingen op. Daarnaast is er de focus en inzet op een breder publiek. Lisa: ‘We gaan hier een klein paradijs maken en willen dat de mensen speciaal naar ons toekomen!’ Ook de inzet van initiatieven als  Meer Merwede voor de gebiedspromotie enerzijds en de transformatie van het gebied anderzijds is in die zin een welkome ontwikkeling voor De Klub. ‘Er is hier veel mogelijk, mits de gemeente Utrecht bereid is dat te ondersteunen en te faciliteren’, stelt Joost tot slot. ‘De stad moet voorkomen dat zij achter raakt op dat gebied ten opzichte van andere steden! Aan ons zal dat in ieder geval niet liggen.’

De KlubEuropalaan 2B (Vechtclub XL) | 3526 KS Utrecht | info@deklub.nl | openingstijden: maandag 09.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 23.30 en zaterdag 17.00 – 23.30, zondag 11.00 – 23.30 (brunchbuffet 11.00 – 15.00) | reserveren via: 030 – 20 40 531 of via reserveren@deklub.nl.